Известие

Collapse
No announcement yet.

Хидравликата ми вие

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Хидравликата ми вие

Преди няколко седмици /когато беше големия студ/ оставих колата в гаража в събота без никакви проблеми. В понеделик паля и и започна едно диво виене - не ти е работа. Още по силно ставаше когато завъртя волана. Тъй като за пръв път ми се случва и не знаех какво да правя, загасих колата и отидох на работа с автобуса .
    Вечерта като запалих виенето беше намаляло и след малко спря съвсем /може би като позагря/. Сетих се да погледна маслото в резервоарчето - точно е малко над половината.

Та въпроса ми е от малкото масло ли е, до къде трабвя да се долива защото има една клечка на капачката закачена ама няма мерки никакви .

Сега от време навреме се чува но за се кунди и спира. Най вече като е студена.

Дайте моля съвет дали е само от масло или е и нещо друго. Аз междувременно утре ще долея ама кажете до къде...
    Alfa Romeo 156 '04 2.4 JTD M-jet

Да

Да не ти вие ремъка на хидравлика понеже ремъците вият като е студена колата. А когато е много студено маслото се сгъстява и затруднява малко помпата и създава по-голямо напрежение на ремъците.
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    Fiat Coupe 2.0 16V

Comment

Най вероятно си за смяна на хидравличната течност
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

или в по-лошия случай за рециклаж на хидравлична помпа ...
        Ex: 146ti, 146JTD, 147JTD, Lexus IS220D, Lexus IS200 Auto, Swift Sport, Subaru Legacy IV
        Subaru Outback '09 & Alfa Romeo 156 2.4JTD

Comment

От студа е... На мен в най- студените дни едвам ми се движи скоростния лост например!!
          Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control
            От студа е... На мен в най- студените дни едвам ми се движи скоростния лост например!!
            Тва щото ти е много "хубаво" маслото в скоростната кутия....
            Mitsubishi Outlander
            Mitsubishi Space Star
            Daihatsu Terios

Comment

Приателю,отивай в най-близкият магазин и си купувай ремък за помпата на хидравликата.90% съм сигурен че е ремъка. Една сутрин и аз събудих съседите с оглушителен вой (малко се стреснах,особено като завъртях волана ), след това отидох и си купих ремък(Бош) и от тогава слушам само готиния звук на Боксерчето
              145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

каква е цената на ремъка? И сам дали ще се справя? Все пак преди да купувам как мога да го проверя дали е хлабав или пък направо за смяна

Comment

Ремъка е Bosh AVX 10x825. Струва 6.10 лв . Купувал съм го от Пловдив, но предполагам че цената в София е същата та и по-ниска. На мен ми го сменяха в едно сервизче,но не е трудно и сам да си го смениш. За да се опиташ да прецениш дали стария е за смяна , виж дали по гладката повърхността на ремъка има малки вълнички.Ако има и не е гладък най-вероятно е за смяна.Естествено най-сигурно е като се свали и се провери дали е напукан. Ако пробваш да натегнеш стария ремък мойе и да има ефект, но предполагам временен. Айде успех !
                  145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Когато е по старо маслото е наормално да вие помпата когато е студено защото по-бавно вдига налягане системата Просто си смени маслото и ще видиш че ще се оправи системата събира около 1л.
                    Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                    Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                    Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury
                      Когато е по старо маслото е наормално да вие помпата когато е студено защото по-бавно вдига налягане системата Просто си смени маслото и ще видиш че ще се оправи системата събира около 1л.
                      Освен ако не се опрви А и историята познава доста случей в които помпата е аут
                      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                      sigpic
                      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                        А тя става аут когато маслото е старо или малко. Та ако вие от бая време лошо....

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                          Нещо сърказъм ми се види да не визираш мойта помпа а
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

А тя става аут когато маслото е старо или малко. Та ако вие от бая време лошо.... [/quote]

не вие от много време. Единия път беше случая за който споменах, а има и още един два пъти за по секунда две.

Тия дни ще сменя маслото, само трябва да погледна в книжката от къде и как.

Тия италиянци поне на английски да бяха писали, та с пустия му италиянски от картинките едвам разбрах че имам подгряване на огледалата, и една незнайна ръчка до седалката се оказа регулиране по височина

Comment

моята виеше много докато е студена колата като загрее не се чуваше като отвориш казанчето ако маслото е на мехури смени го и ще се оправи

Comment

Working...
                              X